Educatie

Het is onze ambitie om alle scholen binnen de gemeente bij onze activiteiten te betrekken. We nodigen de basisscholen in Ravenstein en omgeving uit een exclusief bezoek aan de exposities in de Garnizoenskerk te brengen. Een kunstenaar geeft dan een toelichting op de geëxposeerde werken. We verwachten bij elkaar een tiental groepen van de drie scholen.

Daarnaast verzorgen we voor alle bouwen van basisschool ’t Ravelijn activiteiten in het kader van het OKVO plus programma*. Onze rol is het verbinden van vraag en aanbod. De activiteiten worden verzorgd door plaatselijke ambachtslieden en kunstenaars.

Omroep Walraven, Lotte Dans, Smederij Verhoeven, Joyce van Sangen van Vocalcenter en Durske Clown hebben inmiddels hun medewerking toegezegd.

*) Osse Kunstinstellingen Voor het Onderwijs (OKVO) is een uniek samenwerkingsverband tussen het primair onderwijs en de Osse kunstinstellingen. Jaarlijks maken ruim 7000 leerlingen kennis met verschillende kunstdisciplines: muziek, film, dans, beeldende kunst, cultureel erfgoed, literatuur en drama.