18 juli – Flamenco trio

Zondag 18 juli 15.30 en om 16.45 uur treden drie zeer getalenteerde flamencoartiesten op in de Garnizoenskerk van Ravenstein. Ze voelen elkaar haarfijn aan en staan samen garant voor een zeer bijzonder optreden.

  • Elena La Grulla is een gevestigde naam als flamencodanseres. Ze studeerde onder andere dans aan de gerenommeerde Academia de Flamenco “Amor de Dios” in Madrid, neemt regelmatig deel aan festivals en geeft soloconcerten. Elena heeft een zeer nauwgezette dansstijl én ze heeft een indrukwekkend ritmegevoel (Compás). Haar dans weerspiegelt een buitengewone energie en emotionaliteit. Ze geeft regelmatig lessen, workshops en flamencoconcerten in tablaos en theaters in Spanje, Belgiё, Frankrijk, Rusland en Nederland.

    Maurice Leenaars zag 8 maart 1966 te Eindhoven het levenslicht. Al vanaf zijn 7e jaar wilde hij flamenco gaan spelen, maar er was niemand die hem die kunst kon bijbrengen. Uiteindelijk gaf hij die ambitie op en stortte zich op het klassieke repertoire. In 1989 studeerde hij af aan het conservatorium. De behoefte om flamenco te leren spelen bleef echter bestaan. Hij bestudeerde als autodidact de flamenco, en woonde een jaar in Sevilla. Die periode was essentieel voor zijn verdere ontwikkeling. Componeren en improviseren zijn voor Maurice onontbeerlijk. Hij heeft onder andere samengewerkt met Paul van Kemenade (sax) en Eric Vloeimans (trompet).


    José Ligero is geboren in 1972 in een kunstenaarsfamilie in Sevilla. Reeds als kind leerde hij van zijn vader en andere meesters de cante flamenco in zijn pure form. Met zijn zuivere en licht schorre stem interpreteert hij martinetes, siguiryas, fandangos en vooral de soleá de triana in de typische stijl van zangers uit Triana, de zigeunerwijk van Sevilla. José treedt regelmatig op in Spanje, Duitsland, Frankrijk en in de Benelux.


    De entreeprijs bedraagt 10 euro, jeugd tot 18 jaar en vrienden gratis. Het afgedrukte e-ticket geldt als entreebewijs.