POEZIE in BEELD RAVENSTEIN

Poëzie in Beeld Ravenstein is een bijzonder inspirerende expositie in de openbare ruimte. Verwondering, ontroering, humor, diepgang; je vindt het er allemaal. 26 kleurrijk geïllustreerde gedichten sieren 2 jaar lang het historische centrum en de grachten van Ravenstein. Het is een feest voor de zintuigen en er is voor ieder wat wils: jeugdpoëzie, lightverse en poëzie voor de kenner. De illustraties zijn deels verzorgd door lokale kunstenaars en deels gemaakt door kinderen uit groep 5/6 van basisschool ’t Ravelijn tijdens een workshop van illustratrice Ingrid Friesen.

De expositie is een ode aan de poëzie en de beeldende kunst. Dichters en kunstenaars zijn als geen ander in staat het ongrijpbare dat ons raakt te vangen in woord en beeld. Zij zijn de vertalers van dat wat het leven kleur en inhoud geeft. We kunnen niet zonder hen. Zij niet zonder ons, lezers en toeschouwers. Dus dwaal door pittoresk Ravenstein en laat je verwonderen door de optiek en de taalkunst van de dichters, door de professionaliteit van de lokale beeldmakers en, last but not least: door het onbevangen, aanstormend talent van de kinderen uit groep 5/6 van ’t Ravelijn!

Wilt je de locaties weten, een specifiek kunstwerk opzoeken, je eigen poëzieroute uitstippelen of wellicht een speurtocht maken? Download dan de gratis app ‘Vrijstaat land van Ravenstein’ op je mobiel. (Bij de TIR, Toeristisch lnformatiecentrum Ravenstein, kan je gebruik maken van wifi.) Open de app en klik in de landkaart op Ravenstein. Nu zie je een plattegrond waarop de locaties van de kunstwerken aangegeven staan met een opengevouwen boekje. Klik op zo’n pictogram om te zien welk geïllustreerd gedicht zich op die plek bevindt.
In de app zijn ook terrasjes en meer leuke bezienswaardigheden te vinden.

Liever een papieren plattegrond? Deze is vanaf 9 juni 2024 te verkrijgen bij de TIR. Of klik hier voor een downloadbare versie van de kaart.

Veel lees -en kijkplezier!