Chamber Ensemble Kyiv Benefiet CoNCERT

TOUR 2024

Vrijdag 16 augustus om 20.00 uur treedt het Chamber Ensemble Kyiv, een vooraanstaand ensemble in dienst van het National House of Music in Oekraïne op in de Garnizoenskerk. Het ensemble vertolkt werken van componisten Shalygin, Almashi, Silvestrov en de pianokwintetten van Schumann, Dvorák en César Franck. De tour 2024 bestaat een reeks van 10 benefiet concerten. Met deze benefiet tour in Nederland ondersteunt het Chamber Ensemble Kyiv de humanitaire hulp aan hun thuisland. Iedereen is van harte welkom. Er wordt geen entree geheven, maar uw donatie aan Contact – Stichting Soloveyko (stichting-soloveyko.nl) wordt zeer op prijs gesteld!

Door de impact van oorlog zijn de musici van het ensemble over heel Europa verspreid geraakt. Een aantal van hen vond hun weg naar Nederland, waar zij in de afgelopen 2 jaar samen met gastmusici al verschillende benefietconcerten hebben gegeven. Nu het ensemble weer compleet is met nieuwe leden, zetten zij hun artistieke missie voort met een vaste serie concerten in de prachtigste concertzalen van Kyiv.

Deze tour wordt mogelijk gemaakt door Stichting Soloveyko, met steun van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en in samenwerking met het National House of Music.
Voor een volledige concertagenda en uitgebreide informatie kunt u terecht op www.stichting-soloveyko.nl/agenda/