Chamber Ensemble Kyiv

Oekraïense musici proberen hun steentje bij te dragen om de ondraaglijke situatie in hun thuisland te verlichten. Dit doen ze vooral doordat ze troost bieden met muziek, maar ook door geld in te zamelen voor goede doelen die de burgerbevolking direct steunen.

Zo ook het Chamber Ensemble Kyiv, onderdeel van het National Organ and Music Hall of Ukraine. Zij geven benefietconcerten in verschillende Europese landen en treden in verschillende samenstellingen op.

Het Chamber Ensemble Kyiv, ontstaan onder de koepel van het Nationaal Huis van Orgel en Kamermuziek van Oekraïne, is een van de meest gerenommeerde ensembles van het land. Gevormd in 1989, wonnen zij diverse prijzen op internationale Kamermuziekconcoursen. Concertreizen en deelname aan festivals voerden het ensemble naar verschillende landen.  

Het Chamber Ensemble Kyiv heeft in de lente van 2022 een reeks van 15 benefietconcerten in Nederland gegeven, daarmee diverse goede doelen steunend. Met een nieuwe serie concerten in december gebeurt dit opnieuw.

Gespeeld wordt muziek van diverse Oekraïense componisten, een mooie gelegenheid om kennis te maken met de rijke Oekraïense muziek cultuur!