Concert Haytham Safia Qu4rtet – 23 augustus 2020

foto Haytham safia qu4rtet

Zondag 23 augustus 2020 om 15.30 en om 16.45 uur treedt het Haytham Safia Qu4rtet op in de Garnizoenskerk van Ravenstein.
 
Het Haytham Safia Qu4rtet maakt volkomen unieke muziek die prettig in het gehoor ligt. De musici komen uit drie continenten, uit Oost en West, en nemen elk hun eigen invloeden mee: Arabisch, Westers klassiek, Soedanees, jazz, Balkan, blues, vrije improvisatie en meer.

Ze traden op in het Concertgebouw in Amsterdam, De Centrale in Gent, Tivoli/Vredenburg in Utrecht, op festivals als Wonderfeel en de Jazzfietstour en in allerlei kleine concertseries. Ook werkten ze samen met Eric Vloeimans, Tineke Postma en Kristina Fuchs.
In juni 2020 gaat het kwartet een samenwerking aan met Coro Encanto. Het kwartet nam twee CD’s op: “Promises” en “Fresh Moods”, en onlangs ook een EP “Labyrinth Escape”.

De bezetting van het Haytham Safia Qu4rtet bestaat uit:
 
Haytham Safia –  u’d (Arabische luit) en composities, Hanneke Ramselaar, hobo/althobo en arrangementen, Eva van de Poll – violoncello,  Osama Meleegi – percussie


We zijn vereerd dat dit unieke kwartet bij ons in de Garnizoenskerk een selectie van werk van de twee CD’s en de EP komt vertolken. Ze treden twee maal op. Voor beide optredens zijn slechts veertig toegangskaarten beschikbaar. Het betreft een extra concert, bovenop de 4 geplande concerten die we in 2020 organiseren. De vriendenpas is voor de optredens daarom niet van toepassing.  

Haytham safia qu4rtet poster small (002)