Concert Pelgrim Brass

Zondag 7 november om 15:30 uur treedt het koperkwintet Pelgrim Brass op in de Garnizoenskerk Ravenstein met de muzikale vertelling de “Pelgrim expeditie”.

Pelgrim Brass is een energiek, eigenzinnig en creatief kwintet dat bestaat uit:

• Bas Duister, trompet
• Ferdi Seelbach, trompet
• Harry Stens, hoorn
• Alejandro Luque Belmonte, trombone
• Stefan Knuijt, tuba

Allemaal zijn zij klassiek geschoold. Dit koperkwintet is een van de weinige vaste koperkwintetten in Nederland. Dit betekent dan ook dat Pelgrim Brass perfect op elkaar ingespeeld is, concerten van hoge kwaliteit verzorgt en graag hun eigen programma’s maakt.

De “Pelgrim Expeditie” is het muzikale verhaal van de Pilgrim Fathers uit Engeland die vierhonderd jaar geleden vanuit Leiden de grote oversteek over de Atlantische Oceaan maakten naar Amerika. Door vele tegenslagen zijn deze dappere mannen en vrouwen niet op de plek van bestemming gekomen (Virginia), maar raakten aan land in Massachusetts. Daar is de “Nieuwe Wereld” gesticht door de mensen die de barre tocht hadden overleefd.

Er was een Tsjechische componist die een stuk schreef tijdens zijn verblijf in deze regio; Antonín Leopold Dvořák. Zijn negende symfonie (“The New World”) is een van zijn bekendste werken. De melancholiek, onverwachtse akkoordwisselingen en structuur zijn onvoorspelbaar, waardoor het publiek geboeid blijft luisteren.

Wanneer je deze twee verhalen bundelt, en dat bij Pelgrim Brass neerlegt, kom je uit op een muzikale expeditie voor het publiek die wordt geleid door de musici. U wordt tijdens deze reis meegenomen door middel van een zelfgeschreven dagboek, gebaseerd op feiten, en in vogelvlucht in Amerika gebracht. Ervaar het harde werken, de emoties en de nieuwe arrangementen aan boord van de Pelgrim Expeditie!

“All Aboard!”