de Mini Matthäus – Bach’s Matthäus Passion, maar dan de helft korter

Wegens groot succes terug in de Garnizoenskerk van Ravenstein op zondag 7 april 2019

De Mini Matthäus is Bach’s Matthäus Passion in een intieme, solistische versie van anderhalf uur, maar met alle donder en bliksem en tranen, en natuurlijk met het Erbarme dich en het mooie slotkoor. Kom ook om de passie mee te beleven. Van harte welkom in de Garnizoenskerk op zondag 7 april 2019!

Het is de muziek van het voorjaar, van de passietijd: de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach. Krachtige, prachtige muziek, die overal in het land zal klinken, ook in de Garnizoenskerk van Ravenstein. De 9 vocalisten van het Mini Matthäus ensemble laten hun eigen intieme versie van Bach’s Matthäus Passion horen, een sterk verkorte versie van anderhalf uur, waarin toch geen van de bekende delen ontbreekt en de nadruk ligt op de harmonie tussen de stemmen en het aangrijpende verhaal dat dichterbij komt dan ooit.

Het Mini Matthäus ensemble is 7 jaar geleden opgericht om de Matthäus Passion op meer plaatsen te laten klinken dan de gebruikelijke grote concertpodia en kerken. Het ensemble zong al in volle dorpscafés, kleine theaters en kerkjes. De gestripte Mini Matthäus is voor kenners en liefhebbers, maar ook voor iedereen die niet zo lang wil zitten of wel eens kennis wil maken met Bach’s meesterwerk.

Het Mini Matthäus ensemble bestaat uit:

Henk Westland, tenor en artistiek leider
Walther Deubel, tenor (evangelist)
Ardaan Dercksen, bas (Christus)
Marjoke Kager en Luise Kimm, alt
Hesther Oor en Anne Kan, sopraan
Simon Cijsouw, bas
Jantine Strik, cantus firmus
Cees-Willem van Vliet, klavier


zondag 7 april 2019, aanvang 15.30 uur (kerk open om 15.00 uur)
Garnizoenskerk Ravenstein (Servetstraat 1)
Entreeprijs 15 euro (geen pin aanwezig). Vriendenpas geldig, jeugd tot 18 jaar gratis