een mooiere wereld

De Andersons worden geprezen om hun oorspronkelijke kijk op de wereld, die ze hartstochtelijk en humoristisch vertolken in voorstellingen vol muziek en prikkelende teksten. Na een succesvolle voorstelling met Arjen Lubach, brengen ze nu ‘Een mooiere wereld’, met prachtige teksten van de bejubelde en met Griffels bekroonde schrijver Sjoerd Kuyper.
Met de dagelijkse beelden van oorlog en verderf is dromen over een mooiere wereld bijna een levensbehoefte. Het Zweeds/Nederlandse kleinkunstduo De Andersons brengt die droom tot leven in hun theaterconcert Een mooiere wereld. Een voorstelling vol liedjes, verhalen en cabaret, in de geest van de vrijgevochten schrijfster Astrid (Pippi) Lindgren.

Anna Ågren is half-Zweeds, expressief en geëmancipeerd, Roel Dullaart is een goedmoedige Brabander. Ze ontmoetten elkaar op het conservatorium. Het volmaakte geluk komt dichtbij na de geboorte van hun zoontje. Maar met het geluk komen ook de vragen. Zoals: Hoe kunnen we de wereld een beetje mooier maken?
Met liedjes, humor en existentiële vragen gaan De Andersons op zoek naar een antwoord. Ze zoeken hun toevlucht bij Astrid Lindgren, de beroemde Zweedse schrijfster van onder meer Pippi Langkous, die jong en oud wees op het mooie en ongrijpbare in de wereld en zich inzette voor vrede, gerechtigheid en kinderrechten. Bij haar begint de zoektocht van De Andersons naar dat wat écht waarde heeft, voor hun, voor hun kind, voor iedereen.

“‘Een mooiere wereld’ is niet alleen een zoektocht naar een mooiere wereld, het ís een mooiere wereld. Eén waarin je je kunt onderdompelen en waaruit je geïnspireerd en gelouterd weer bovenkomt. Een prachtig en ontroerend avontuur.” – Katinka Polderman 

Als er één programma volle zalen verdient dan is het een Mooiere Wereld van De Andersons. Zeldzaam mooi is dit, wonderschoon project.”– Frits Spits

Credits
De Andersons: Anna Ågren en Roel Dullaart
script en dramaturgie: Sjoerd Kuyper
liedteksten: De Andersons en Sjoerd Kuyper
muzikale compositie: Roel Dullaart
regie: Agnes Bergmeijer
promotie: Mirte Droogers
techniek: Theo Tollenaar
lichtontwerp: Niels Kingma
decorontwerp: Nelly Blessinga
foto: Saskia Kerkhoff

www.deandersons.nl

Over De Andersons
De Andersons is een duo met Zweedse roots bestaande uit Anna Ågren en Roel Dullaart. Eerder maakten ze samen met Arjen Lubach de voorstelling ‘Stockholm Sneeuwt’, brachten ze een voorstelling over het leven en werk van Cornelis Vreeswijk en speelden ze een exclusieve concertreeks i.s.m. de band Zijlstra. De Andersons worden vaak geprezen om hun oorspronkelijke kijk op de wereld, hun veelzijdige muzikaliteit, sterke teksten en de hartstocht waarmee ze op het podium staan. De afgelopen seizoenen speelden ze het theaterconcert ‘Hier Dooft Niets’ en ontvingen ze gasten als Jan Terlouw, Dieuwertje Blok, Freek de Jonge, Hakim Traïdia, Hanneke Groenteman en vele anderen die hen vergezelden in hun zoektocht naar verwondering.

Over Sjoerd Kuyper
Sjoerd Kuyper won o.a. zeven Zilveren Griffels en een Gouden Griffel voor ‘Robin en God’ en maar liefst 14 prijzen, waaronder een Gouden Kalf, voor de verfilming van zijn boek ‘Het zakmes’. Voor zijn gehele oeuvre kreeg Kuyper in 2012 de Theo Thijssenprijs. De jury roemde hem voor zijn talent “om moeilijke dingen, grootse dingen zelfs, te kunnen vertellen in een eenvoudige taal, die zich nestelt in je hoofd en blijft rondzingen als een liedje. Een erg mooi liedje.” Naast jeugdromans en kinderboeken schrijft hij ook gedichten voor volwassenen en scripts voor films en televisie.