HARP RECITAL

Harpiste Inge Louisa van Grinsven geeft op zondagmiddag 12 mei om 15.30 uur een recital in de Garnizoenskerk in Ravenstein. Zij brengt een gevarieerd programma met harp en zang waarbij klassieke werken worden afgewisseld met filmmuziek, hedendaagse muziek en eigen composities en arrangementen.

Inge Louisa (23) ontdekte haar passie voor de harp op 9 jarige leeftijd. Geïnspireerd door haar eerste harpdocente, Inge Frimout-Hei, begon zij al op jonge leeftijd met het componeren van muziek. Naast haar middelbare schoolopleiding studeerde zij aan de Young Musicans Academy van het Conservatorium van Tilburg. Ze vervolgde haar harpopleiding aan het conservatorium van Amsterdam bij Erika Waardenburg en Gwyneth Wentink. In juni 2023 behaalde zij haar bachelor diploma met uitmuntende beoordeling.

De afgelopen jaren won zij vele prijzen op nationale en internationale concoursen. Zo won zij de 1e prijs op het Rosa Spier harpconcours en het Archipel Muziekconcours en de AMPA Willem Twee talentprijs.

Inge Louisa trad op in het Concertgebouw Amsterdam, de Doelen in Rotterdam, Muziekgebouw Eindhoven, tijdens het Grachtenfestival Amsterdam, het Bachfestival in Dordrecht en bij TV programma Podium Witteman en NPO Radio 4.
Haar concerten zijn afwisselend waarbij ze graag laat horen hoe veelzijdig de harp is.

River flows in you, Yiruma – by Inge Louisa on harp 竖琴 (youtube.com)