Saxofonist ANDREAS VAN ZOELEN speelt, vertelt en presenteert jonge musici uit de Muzelinck Talentenklas!

Zondag 18 november reizen we met saxofonist Andreas van Zoelen en pianist Martien Maas door het (saxofoon) verleden en ontmoeten we diverse componisten, unieke instrumenten én twee jonge saxofonisten uit de Muzelinck Talentenklas in Oss. 

Locatie: Garnizoenskerk Ravenstein (Servetstraat 1), aanvang 15.30 uur

L’Histoire du Sax
Andreas van Zoelen geldt als autoriteit op het gebied van de geschiedenis van zijn instrument. Hij vertelt en speelt op unieke historische instrumenten, waaronder een aantal vers gerestaureerde saxofoons en de laatste baritonsaxofoon die Adolphe Sax ooit gebouwd heeft! Van Zoelen is hoofdvakdocent klassiek saxofoon aan Fontys Conservatorium in Tilburg, waar hij succesvol een grote internationale klas leidt. De begeleiding is in handen van pianist Martien Maas.

De talentenklashét paradepaardje van Muzelinck.

Het woord zegt het al, in deze klas zitten de echte talenten tot de leeftijd van 18 jaar die les krijgen bij Muzelinck. Het zijn de leerlingen die na een grondige auditie deel mogen uitmaken van deze selecte groep met als doel op een gezonde manier naar een hogere technische en muzikale ontwikkeling. Onderdeel van het lesprogramma is ook deelname aan workshops, concerten en eventueel concoursen. De talentenklas bestaat uit maximaal 12 leerlingen, die jaarlijks opnieuw auditie doen om te beoordelen of ze voldoende ontwikkeling hebben doorgemaakt.

Marleen van Dooren studeerde saxofoon aan het Fontys Conservatorium te Tilburg bij Jean Pennings. Na het behalen van haar bachelor diploma docerend musicus heeft ze haar weg gevonden bij Muzelinck, centrum voor de kunsten. Tijdens de saxofoonlessen die ze geeft staat één vraag centraal: wat wil de leerling leren en bereiken en wat past binnen zijn of haar eigen mogelijkheden.

Aan Marleen de eer om Anouk Braakhuis, die ondertussen deel uitmaakt van de talentenklas van Muzelinck, de kunst van het saxofoon spelen bij te brengen.

Anouk Braakhuis bespeelt inmiddels 5 jaar met veel enthousiasme de saxofoon. Ze is zich op dit moment aan het voorbereiden op het hoogst haalbare diploma bij de Muzelinck, het D-examen. Anouk speelt ook bij de Junior Jazz Academy in Den Bosch. De combinatie van de ‘jazzy’ stukken bij de Academy en de klassieke stukken bij de reguliere lessen bevalt haar goed. Ze wil zich graag verder blijven ontwikkelen in de muziek, omdat ze er heel vrolijk van wordt en het haar een goed gevoel geeft. Vooral samenspelen is favoriet. Anouk zit in 4 atheneum van het TBL in Oss.