Soloconcert van violist Jeroen Dupont in de Garnizoenskerk Ravenstein

Zondag 3 oktober om 15:30 uur geeft violist Jeroen Dupont een soloconcert in de Garnizoenskerk Ravenstein.  Jeroen is winnaar van het Nationaal Vioolconcours ‘Oskar Back’ in 2007. 

In de intieme setting van de Garnizoenskerk vertolkt hij voor ons meesterwerken voor viool van Johann Sebastian Bach, Eugène Ysaÿe, Niccolò Paganini en Igor Stravinsky. Jeroen speelt op een prachtig instrument gebouwd door Giovanni Grancino te Milaan in 1714

We mogen voor dit bijzondere concert slechts 75 bezoekers ontvangen. Toegang is uitsluitend mogelijk op vertoon van een geldig digitaal (CoronaCheck-app) of papieren bewijs (QR-code) van coronavaccinatie/PCR test.

De online kaartverkoop start 21 september 2021 om 17:00 uur…….

https://www.ticketkantoor.nl/shop/jeroendupont

Voor meer info zie onze website. www.cultuur-ravenstein.nl/

Programma

  • Partita nr. 3 in E-groot van Johann Sebastian Bach,
  • Sonate nr. 5 in G-groot “Mathieu Crickboom” van Eugène Ysaÿe
  • Caprice nr. 9 “De Jacht” van Niccolò Paganini
  • Caprice nr. 21 van Niccolò Paganini
  • Igor Stravinsky, ‘Élégie’

Biografie

Jeroen Dupont kreeg vioolonderricht bij Coosje Wijzenbeek en Herman Krebbers en studeerde voorts bij Vera Beths aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag.

In 2007 werd hij eerste prijswinnaar bij het Nationaal Vioolconcours “Oskar Back”, in de finale van dit concours bracht hij het Vioolconcert nr. 5 van W.A. Mozart en Tzigane van Maurice Ravel ten gehore in de grote zaal van het Concertgebouw te Amsterdam.

 In 2008 behaalde hij zijn diploma met onderscheiding voor zijn vertolking van de derde vioolsonate “dans le caractère populaire roumaine” van George Enescu.
Aan de Accademia Chigiana in Siena volgde hij een masterclass bij de Italiaanse virtuoos Giuliano Carmignola.

Jeroen speelt op een viool gebouwd door Giovanni Grancino te Milaan in 1714, in bruikleen van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Daarnaast componeert hij (onder meer vioolduoʼs en een divertimento voor strijkorkest).

Hij soleert regelmatig bij diverse orkesten in Nederland, waaronder het Concertgebouw Kamerorkest.

Enkele hoogtepunten:

2011

Vertolking van Tzigane van Ravel en Poème van Chausson met het Limburg Symfonie Orkest onder leiding van Ed Spanjaard.

2016

Vertolking van Extase van Eugène Ysaÿe voor een nieuwe choreografie van Toer van Schayk bij het Nationaal Ballet.

2019

Recital met pianiste Dina Ivanova (laureaat bij het internationale Franz Liszt-pianoconcours 2017) in de kleine zaal van het Amsterdamse Concertgebouw.
Het duo voerde onder andere de Tweede Sonate van Béla Bártòk en een speciaal voor deze gelegenheid door Jeroen gecomponeerd werk uit: ‘Labyrinth en Tarantella Palermitana’.

Hieronder een link naar een documentaire over Jeroen uit 2011:
https://www.npostart.nl/POW_00437016