Teus Nobel

BRAZILIAN MASTERS

Trompettist Teus Nobel is al een decennium lang een van de meest toonaangevende spelers aan het Nederlandse jazz firmament. In de afgelopen jaren is hij daarnaast productiever dan ooit! In 4 jaar tijd volgen de albums Journey Of Man (2019), Saudade (2019), Tanto Amor (2021), Pleasure Is The Measure (2021) en Human First (2022) elkaar in rap tempo op.

Tijdens het concert in de Garnizoenskerk zal Teus, begeleid door gitarist Daniel de Moraes, contrabassist Jeroen Vierdag en drummer Marcel Serierse muziek ten gehore brengen van zijn Braziliaanse albums Saudade en Tanto Amor. Eerstgenoemde album werd onderscheiden met de Edison Award in de categorie Jazz Nationaal en ook Tanto Amor ontving een Edison nominatie, in de categorie Publieksprijs.

Waar op Saudade de muziek van Antônio Carlos Jobim (ook wel bekend als de ‘Gershwin van Zuid-Amerika’) wordt geëerd, is op het album Tanto Amor muziek van diens natuurlijke opvolger Ivan Lins te horen. Melancholische muziek, uitgevoerd in de zo kenmerkende bossa nova stijl. Veel van dit repertoire ken je ongetwijfeld al – klassiekers als Corcovado, Triste en The Girl From Ipanema – maar laat je ook verrassen door minder bekende pareltjes uit de roemrijke Braziliaanse muziekgeschiedenis.

Teus Nobel (trio), live bij tv-programma M (2020), “Modinha” (A. Jobim):

‘Teus Nobel blijft ons verrassen met zijn veelzijdigheid!’ – De Volkskrant over Saudade
‘De Braziliaanse atmosfeer wordt tot leven gebracht door Nobel’ – Trouw over Tanto Amor