The Guitar Connection in de Garnizoenskerk Ravenstein

‘Connecting Spanish Music’, een mix van stijlen en hoogstaand gitaarspel

The Guitar Connection staat voor de muzikale connectie tussen het publiek, een mix van stijlen en hoogstaand gitaarspel. In “Connecting Spanish Music” vertelt het gitaar duo Ger Oosterhaven en Daniël Antonie op zondag 12 februari  het verhaal over de relatie tussen het nationalisme in Spanje rond de 19e eeuw en de huidige klassieke gitaartraditie.

Dit concert vindt plaats in de Garnizoenskerk Ravenstein, aanvang 15.30 uur, entreeprijs 10 euro, jeugd tot 18 jaar gratis toegang. Reserveren kan via secretariscultuurravenstein@gmail.com.

‘Connecting Spanish Music’

Het verhaal begint bij drie studenten die les kregen van componist, docent en musicoloog Felipe Pedrell en zouden uitgroeien tot de grote meesters van de Spaanse muziek. De invloed van Pedrell, in combinatie met het heersende gevoel van nationalisme, zorgde ervoor dat zij deze invloeden gingen verwerken in hun muziek. We hebben het hier natuurlijk over Albéniz, Granados en De Falla. Met hun prachtige composities hebben zij grote gitaristen weten te inspireren. Veel van hun werken zijn gearrangeerd  voor klassiek gitaar en daarmee soms zelfs bekender dan het origineel.

Daarnaast inspireerden deze Spaanse meesters componisten als Turina en Rodrigo en zijn hun  stukken vandaag de dag niet weg te denken uit het repertoire van elke (beroeps)gitarist. In dit concert vertolken Oosterhaven en Antonie eigen arrangementen van composities van de Spaanse meesters, evenals origineel gitaarrepertoire.

‘Leren spelen is één, maar luisteren is twee’

The Guitar Connection treedt geregeld op bij De GitaarSalon in Enkhuizen, hét platform en podium voor aanstormend talent en hun voorbeelden, de internationale grootmeesters op gitaar. Naast concerten geven zij beiden les in klassiek- en popgitaar om leerlingen zelfstandig muziek te leren maken.

Zondag 12 februari 2017 in de Garnizoenskerk Ravenstein, aanvang 15.30 uur. Entreeprijs 10 euro, jeugd tot 18 jaar gratis. Reserveren kan via secretariscultuurravenstein@gmail.com