Zondag 17 juni 2018 – DE THEATER COMPAGNIE ‘ONDER DE APPELBOOM’

Garnizoenskerk Ravenstein – 15.30 uur

Hugo Naessens: tekst, spel, zang

Paul Gelsing: composities, piano

Angela Kreeftmeijer: klarinetten

Wim Wijnakker: regie

‘Mag ik vragen wat dit te betekenen heeft?’

‘Daar stond mijn moeder

in haar nachtpon en haar blauwe vestje

het was meteen stil               

dat kon ze

daar hoefde ze niks voor te doen’

Sommigen kunnen niet zonder een waarom van het bestaan. Anderen verzuchten tevreden dat het leven geen zin heeft. Deze voorstelling laat, zoals het leven wil, de keus aan u.

‘Mag ik vragen wat dit te betekenen heeft?’

is de vraag die geen vraag is en waarmee hoofdpersonage Clélie Joséphine Françoise, zonder gêne en overal grip krijgt op haar directe omgeving, zichzelf en de dood.

Hugo Naessens

De basis van zijn carrière is gelegd door als eerste counter tenor af te studeren, bij Aafje Heijnis, aan het Arnhems conservatorium. Bach, Machault, Dufay, Hugo bracht nadien alles het podium op, zowel solistisch als in ensembles. Sinds 1996 is Hugo verbonden aan het Amsterdam Baroque Choir & Orchestra van Ton Koopman en aan The Bach Choir & Orchestra of the Netherlands van Peter Jan Leusink. Met het Egidius College geeft hij uitvoering aan de muziek uit de 16e eeuwse Leidse koorboeken. Polyfonie behoort tot zijn absolute lievelingsrepertoire. In dit vakgebied maakt hij jaren deel uit van het ensemble Currende van Erik van Nevel. Verder zingt Hugo te hooi en te gras solo, zoals bij Li Solaus in Lissabon en het Kesselberg Ensemble in Bazel. Hij zingt overal. Van Stockholm tot Tenerife, van New York tot Tokio. En nu, naast dit alles, maakt Hugo Naessens theater, om zijn verhaal te vertellen. (www.hugonaessens.nl)

Paul Gelsing studeerde piano en koordirectie. Hij is sinds 2009 actief als componist op hele diverse terreinen. Zo schreef hij in opdracht kinderopera, orkest-, koor- en ensemblestukken, muziek voor theatervoorstellingen en een soundtrack voor een natuurdocumentaire. Hij ontving verschillende compositieprijzen op het gebied van o.a. muziek voor strijkkwartet, voor gemengd koor en voor kamermuziekensembles. Paul is artistiek leider van Stichting OssiaMusica, die zich inzet voor eigentijdse klassieke muziek. Onder die vlag organiseerde hij in 2014 en 2015 het meerdaagse festival ‘New meets Newer’. (www.ossiamusica.nl)

Angela Kreeftmeijer studeerde aan het Rotterdams conservatorium klarinet bij Jan Jansen en basklarinet bij Henri Bok. Zij speelde in het Rotterdamse koorbegeleidingsorkest, het kamerorkest Contiuo, de Koninklijke Militaire Kapel en het Doelenensemble. In 2008,  2011 en 2015 speelde zij bij een theatertour van Joop Onderdelinden: ‘De Kleine Kerstman’. Samen met pianist Mark Kreeftmeijer en violiste Symone Boerstoel vormt ze het Staffa Trio. Tevens werkt Angela als docente op een middelbare school.

Regisseur, auteur en ontwerper Wim Wijnakker maakt vanuit haar bedrijf The Art O Imagery theater in alle facetten. Wim verrast met prachtig beeldwerk, aansprekende teksten en inspirerende begeleiding. Zij studeerde Vreemde Talen (Hogeschool Nijmegen en Amsterdam post HBO), Tutorial Coaching (LOVJW Utrecht), Film- en Opvoeringkunsten (Radboud Universiteit Nijmegen) en Theatervormgeving (Vogue Academie Amsterdam). (www.wijnakkerimagery.nl)