Zondag 7 oktober – Concert ‘CLAUDE & CO’  door Ensemble VIJF! 

Zondag 7 oktober speelt Ensemble VIJF! in de bijzondere samenstelling van fluit, viool, hobo, fagot en harp in de Garnizoenskerk van Ravenstein werken van Claude Debussy en tijdgenoten zoals Gabriël Fauré en  Maurice Ravel.

Aanvang van het concert is 15.30 uur.

‘Claude & Co’

In 2018 herdenken we de 100ste sterfdag van Debussy, de componist die onder invloed van Spaanse en vooral ook Javaanse muziek zijn eigen klanktaal wist te ontwikkelen. Hij werd daarmee een meester in het schilderen met klankkleuren en sferen. Of je het nu impressionisme wilt noemen of niet.

In Claude & Co speelt VIJF! werken van Claude Debussy en zijn tijdgenoten. Componisten die elkaar beïnvloedden, elkaars concurrent waren maar elkaar bovenal verrijkt hebben. Op het programma staan o.a. Petit Suite, Prélude L’Après midi d’un Faune en Preludes van Claude Debussy, Ma Mère L’Oye van Maurice Ravel en Pelléas et Mélisande van Gabriël Fauré.

Ensemble VIJF! bestaat uit Anne-Marie van Mierlo (hobo), Saskia Onstwedder-List (fluit), Anne-Marie van de Grint (viool), Renske de Leuw (harp) en Lieselot Toorop (fagot). Alle Vijf vrouwen hebben een grote passie voor kamermuziek en spelen dan ook al jaren samen in diverse ensembles. Daarnaast zijn ze actief in verschillende orkesten. Zij maken allen deel uit van Het Zeeuws Orkest en bezetten hierbij prominente plaatsen.

Ensemble VIJF! speelt klassieke muziek op nét een andere wijze. De gouden combinatie van harp, fluit, fagot, hobo en viool maakt VIJF!  tot een uniek ensemble. En omdat de samenstelling zo bijzonder is maakt het ensemble vaak zelf de arrangementen. Zo speelt VIJF! niet alleen kamermuziek maar brengt ze ook grotere orkestwerken. Waarbij uiteraard de muzikale strekking in zijn waarde wordt gelaten.