EXPLOSIE VAN VRIJHEID

Rianne van der Steen en Jacques Versteeg

Hoe kan je uitdrukking geven aan emoties zoals angst of verlangen, aan actuele onderhuidse zorgen? Hoe bundel je creativiteit in een gezamenlijke expositie? Hoe geef je alles een tastbare vorm? Kunst en mode zijn sinds mensenheugenis met elkaar verbonden. Rianne & Jacques delen hun visie hierover……
Op zondagmiddag 28 april om 15.00 uur wordt de expositie “explosie van vrijheid” feestelijk geopend.

Het ontstaan van deze expositie “Een bijzondere ontmoeting”.

Tijdens een solo-expositie in 2015 bij ‘La Petite Galerie’ in Megen staarde Rianne gebiologeerd naar een blauw schilderij van Jacques, en sindsdien zijn zij elkaars werk blijven volgen. Al snel bleek dat ze beiden de wens hadden om ‘eens’ een gezamenlijke expositie te mogen inrichten, samen de wereld een beetje mooier te helpen kleuren.
Rianne en Jacques hebben een selectie gemaakt uit hun huidige werk en deze stukken met elkaar in verband gebracht zodat de werken met elkaar gaan communiceren. Het hart van de tentoonstelling wordt gevormd door een gouden drol, geschapen door Versteeg als oproep tot nadenken over de situatie in het hier en nu.
Op welke wijze gaan hun werken die afzonderlijk van elkaar zijn vorm gegeven met elkaar in dialoog?
Als bezoeker word je uitgenodigd om je sterk te voelen in al je kwetsbaarheden.
“Hoe een zachte fluisterende reactie van al het wereldse leed op een kleurrijke wijze ontwaakt in een omgeving vol expressie.”

Wat is er te zien?

Rianne en Jacques laten ontwerpen en kunst geïnspireerd door onafhankelijkheid en vrijheid zien. Liefde en licht zijn de sterkste krachten. Het gaat in hun werk over ontroeren, troost, kwetsbaar- en dapperheid. Over vrolijkheid, vergankelijkheid, lieve liefde en verdriet. Over al filosoferend met kleur en vorm de authenticiteit van mensen proberen te raken.

Expressieve kunst: abstracte kunst, woordkunst en een gouden drol.
Moderne couture: schuin gesneden ontwerpen, statige mantels, krachtige bustiers.

Explosie van vrijheid

Idee, concept, teksten: Jacques Versteeg en Rianne van der Steen
Tentoonstellingsitems: Jacques Versteeg en Rianne van der Steen
Realisatie en uitvoering: Jacques Versteeg, Rianne van der Steen en Riny van Boxtel.
Met dank aan: SCR, Gijsje, Just Houdijk en Albegina Kleijzen

Jacques Versteeg “beeldend kunstenaar”

De wereld maakt Jacques verdrietig. Zoveel boosheid, alles omgooien, kapot maken. Naar de kloten helpen. Schoppen en slaan. Met een grijze waas voor ogen. Éen en al zelfbeklag. Oprechtheid verwerken vanuit gevoel is essentieel voor zijn werk. Daarbij staat de mens altijd centraal. Zijn werk gaat daardoor over angst, kwetsbaarheid, vergankelijkheid, agressie maar ook over de liefde. Het kan hard en confronterend zijn, en ook teer en breekbaar.

Schilderen betekent voor Jacques het gevecht aangaan met het materiaal om het beeld zover te krijgen dat het klopt bij zijn gevoel, in harmonie met geluk, al is dat maar een fractie van vrolijkheid.
Jacques hoopt met zijn werk mensen te verleiden: ‘Kijk naar het licht daar. Daar in de verre verte door de bomen, grassen en over het strand.
Zie jij dat licht daar ook?

Rianne van der Steen “ontwerper moderne couture”

Rianne ontwerpt voor sterke, modische vrouwen die geen bijzondere ‘statement pieces’ kunnen vinden die zowel stijlvol, exclusief als uitgesproken zijn.
Ze ontwerpt en vervaardigt speciaal voor hen de ultieme, persoonlijke bustier of mantel in eigen atelier. Een kledingstuk dat bij hun uitstraling past, zodat ze er zowel krachtig, elegant als vrouwelijk uitzien.
Rianne is wars van modetrends, ze bepaalt liever zelf haar eigen regels.
Ontdek als vrouw je innerlijke kracht, ongeacht je maat of achtergrond. Draag ontwerpen waar je in schittert en straalt. Vier het leven, voel je goed over jezelf en koester je imperfecties: dit zijn tekenen van plezier, authenticiteit, karakter en schoonheid.