Expositie 8, 9 en 10 juni – gemengde technieken van kunstenaars Marianne Buijs-Preijde en Joost van der Steen

Op vrijdag, zaterdag en zondag 8, 9 en 10 juni exposeren de kunstenaars Marianne Buijs-Preijde en Joost van der Steen samen hun gemengde technieken in de Garnizoenskerk van Ravenstein. De opening vindt plaats op zaterdag 9 juni om 15.00 uur met een Tempeldans door Dance Company Madhoerie. De kerk is op de expositiedagen open van 11 tot 17 uur en vrij toegankelijk.

Dance Company Madhoerie is een indiaas dansgezelschap in Suriname en Nederland. Ze heeft een groot repertoire op het gebied van Indiase en Cross-over dansstijlen, onder andere Bharata Natyam, Volksdansen, Contemporary en Bollywood Filmdansen. Het gezelschap verzorgt met enthousiasme haar wekelijkse optredens zowel in het binnenland als in het buitenland.

Joost van der Steen: ‘Wie het landschap zoekt verbeeldt eerst het zijne’

Mijn werk laat ik leiden door het avontuur. Op basis van mijn verbeelding ontstaan kunstwerken die verwijzen naar het landschap en de tijd. Door vondsten in de natuur b.v. stukken hout, ijzer en sporen in de omgeploegde aarde, als onleesbare tekens, word ik geboeid. Het schilderen wordt daardoor een spannend scheppingsproces. Ik breng meerdere lagen verf op, gecombineerd met andere materialen zoals papier en zand. Uiteindelijk moet het resultaat de uitstraling krijgen van een door de tijd aangetast beeld. Waren het voorheen vooral mijn innerlijke landschappen die ik verbeelde met verf en verschillende papiersoorten waarin ik laag over laag werkte, op dit moment verzamel ik bestaand beeldmateriaal waarmee ik mijn verhaal opbouw. Ik ben dus een beeldbouwer geworden. Ook in deze beelden houd ik rekening met vorm , tegenvorm etc. om de compositie zo spannend mogelijk te maken.

Marianne Buijs-Preijde: ‘Art is the only redemption’

Mijn werk gaat over ‘Vrouw zijn’. Met diverse materialen als lood, hout, jute, wol en olieverf maak ik o.a. yoni’s, engelen en naakten. Alle kunstvormen en culturen inspireren mij. Alles wat ik maak is een weerklank op mijn beleving.