Expositie ‘Fotografie kunst of niet?’ van groep Mirjam Appelhof en mensbeelden van Hilde Klomp

Van 26 januari t/m 17 maart exposeert een groep amateurfotografen i.s.m. Mirjam Appelhof  in het Raadhuis van Ravenstein. De opening vindt plaats op 26 januari om 15 uur, waarbij iedereen van harte welkom is. In de vitrines laat Hilde Klomp haar mensbeelden zien met als thema ‘Vergankelijkheid’. Het Raadhuis is t/m maart op zaterdag en zondag open van 12-16 uur.

Zeggingskracht van het beeld

Deze groep amateurfotografen ontmoetten elkaar tijdens een cursus georganiseerd door de Fotobond Brabant Oost met Mirjam Appelhof als mentor. De insteek was de zeggingskracht van het beeld te onderzoeken. Niet te registreren maar te gaan creëren. Een onderwerp uitdiepen dat heel dichtbij lag. Het proces te laten gelden en telkens te blijven verdiepen. Ze zijn de uitdaging aangegaan kaders te doorbreken om zo autonomer te werken. Hieruit is heel persoonlijk werk ontstaan.

De fotografen vertalen hun werk alsvolgt in het kort:

Hans de Cortie: mijn verleden/ heden/ toekomst

Ans Spierings : soms uitbundig blij en dan weer somber en in mezelf gekeerd

Arnoud Augustinus : Betaterra Piscus

Ben van Os : masguerade

Quitama Everaardt: Memento

Paulette Noten : onmacht

Paula Angles : ode aan mijn adem

Wilma van Geel : een foto vertelt iets over jezelf

Karien Schwiebbe : moedige vrouwen die weeskinderen een toekomst geven

Ilona Swinkels : the darkhedges and the gigant gauseway

Mirjam Evers : Eternity’s Breath                                    

Vergankelijkheid

In de vitrines exposeert Hilde Klomp haar mensbeelden met als thema vergankelijkheid. Al een hele tijd combineert zij het kunstenaarschap met een baan als personeelsadviseur. Na het herstel van een ernstige ziekte besloot ze naar de kunstacademie te gaan waar zij nu afstudeert in beeldhouwkunst. Typerend voor haar werk is om de schoonheid van eenvoudige dingen te laten zien,  zoals beweging en de menselijke gestalte.

Te zien van 26 januari t/m 17 maart in het Raadhuis van Ravenstein