Expositie KAR, Luuk Leijtens en Carla Hinnen in het Raadhuis

Van 20 januari t/m 18 maart exposeren Luuk Leijtens (kleurrijke schilderijen, maatschappelijk engagement) en Carla Hinnen (fotografie, abstracte beelden van natuur en verval). In de vitrines is werk te zien van leden van het Kunst- en Ambachtsgilde Ravenstein.

Luuk Leijtens: onze wereld is niet paradijselijk

Tijdens zijn studie aan Artez hogeschool voor de Kunsten  ging Luuk Leijtens  voor stage naar Willemstad/Curaçao en maakte hij de kleurige schilderijen die hij nu laat zien. Ze verbeelden het paradoxale gevoel dat hem overviel. Verblijvend in een paradijselijk omgeving werd hij geplaagd door het feit dat onze wereld niet paradijselijk is. Luuk wil de menselijke vorm, maar vooral menselijke emoties verbeelden. Bij elk schilderij maakte hij ook een bijpassende soundtrack, het is nog niet zeker of deze afgespeeld kunnen worden in het Raadhuis. Naast schilderijen maakt Luuk ook sculpturen.

www.luukleijtens.com

Carla Hinnen: stoeien met krachten

Voor Carla Hinnen is het werken aan haar kunst een proces, en zoeken naar innerlijke logica, gerealiseerd in ruimtelijke vorm. Binnen een werk is niets anders mogelijk, het werk moet noodzakelijkerwijs zo zijn. In een vroeg stadium moeten keuzes gemaakt worden die het uiteindelijke resultaat beïnvloeden. In een vroeg stadium is het werk nog maar een vermoeden. Het uiteindelijke werk laat de inbreng van krachten en handelingen zien.

Zij werkte met o.a. zwaartekracht in de vorm van gebalanceerde objecten en windkrachten op de stranden van Texel. Haar meer recente werken uit lood, (scherven van) keramiek, papier en natuurlijke materialen zijn tevens het resultaat van het gebruik van krachten en handelingen.

Carla studeerde aan de Academie voor Beeldende vorming in Amersfoort en en werd tijdens haar studie Plastische Vorming aan de Kon. Academie voor kunst en vormgeving in Den Bosch beloond met de St. Lucas Award.

chinnen.exto.nl

Kunst- en Ambachtsgilde Ravenstein: aandacht voor Meesterschap

In navolging op de succesvolle overzichtsexpositie in de Garnizoenskerk afgelopen zomer laten de leden van het Kunst- en Ambachtsgilde Ravenstein (KAR) hun werk zien in de vitrines van het Raadhuis. Deze kunstzinnige en ambachtelijke groep ondernemers willen handwerk en vakmanschap weer op de kaart zetten. Wat hen met name bindt, is creatieve energie en het talent om iets uit niets te maken. De unieke geschiedenis, cultuur en ruimte van Ravenstein zijn daarbij een bron van inspiratie.

www.kunst-en-ambachtsgilde-ravenstein.nl 

Te zien in het Raadhuis Ravenstein (St. Luciastraat 2) op zaterdag en zondag van 12-16 uur, vrij toegankelijk.