EXPOSITIE Kunstenaars van de Demense Zolder in het Raadhuis in Ravenstein

De amateur-kunstenaarsclub De Demense Zolder bestaat uit 8 leden. Zij hebben allen hun eigen stijl en materiaalkeuze. Zij komen iedere twee weken bij elkaar op een zolder in Demen om te schilderen, te discussiëren en soms ook om het laatste nieuws uit te wisselen. Koffie en koekjes helpen geweldig voor de inspiratie!

De “Zolderlingen”, zoals ze ook wel worden genoemd, zijn bezig met het maken van schilderijen op doek, op papier of paneel in acrylverf, olieverf, houtskool, krijt en pastel, of  andere materialen.

De onderwerpen komen uit de natuur, van een foto die ergens is gemaakt, of zomaar uit een boek of tijdschrift. Soms komt er een (zelf)portret tot stand.

De schilders geven commentaar op elkaars werk, goedbedoelde adviezen die (soms) worden overgenomen en soms volkomen worden genegeerd omdat de kunstenaar een eigen idee vast in zijn/haar hoofd heeft. De commentaren van de vertrouwde collega-schilders houden je hoofd fris, ze stimuleren en leiden veelal tot verandering van accenten.

Het werkt heel inspirerend zo met een clubje met elkaar te werken, het stimuleert om aan de gang te gaan en dat is nou juist de bedoeling van de Demense Zolder; schilderen blijft een plezierige hobby.

Op de expositie is werk te zien van : Margriet Bolsius, Ellie Bevort, Fransje Gall, Peter Frickel, Christa Walk, Aubin Wilkens, Marloes Wiertz en Peter Wirtz.

In de vitrines: keramiek dierfiguren met een smile

Margriet van Suzante is autodidact en heeft na jaren het boetseren herontdekt. Zij werkt geheel vanuit haar fantasie en laat zich graag inspireren door de gewaden van Afrikaanse vrouwen. Haar beelden zijn mensfiguren, maar recent ook dierfiguren met een smile. De afwerking bepaalt mede de uitstraling. Soms is dit met gekleurde glazuur, maar kan ook raku gestookt of juist ongeglazuurd zijn.

Te zien van 9 november t/m zondag 26 januari 2020 in het Raadhuis van Ravensein (St. Luciastraat 2) Het Raadhuis is op zaterdag en zondag open van 12-16 uur en vrij toegankelijk.