Expositie Les Quatre Bras in het Raadhuis Ravenstein vanaf 4 mei t/m 17 juni

‘de menselijke figuur als altijd boeiende inspiratie’

LES QUATRE BRAS exposeert in het Raadhuis van Ravenstein

Les Quatre Bras: de kunstenaars Frans van Mensvoort, Nicole van Opstal, Martien Pennings en Els Richardson exposeren vanaf 4 mei t/m 17 juni in het Raadhuis van Ravenstein met als thema ‘De menselijke figuur als altijd boeiende inspiratie’. Het Raadhuis is van dinsdag t/m zaterdag open van 10-16.30 uur, op zondag van 11-16 uur en vrij toegankelijk.

Zij leerden elkaar kennen tijdens de lessen van Henk van der Heijden, waar ze steeds naar model ‘portretten en naakten’ schilderen. Vanuit hun gedeelde passie werden ze schildervrienden. Waar de lessen hen verbinden, vertrekken ze ieder vanaf dit gedeelde kruispunt, deze ‘quatre bras’ en gaan ze hun eigen weg.

Ze tekenen en schilderen alle vier ‘figuratief’ met als doel in een tekening of schilderij de mens als mens  ‘herkenbaar’ op papier of doek weergeven. Kun je lijven ook abstraheren? Moeten portretten lijken? Moeten naakten anatomisch kloppen?

Ze tekenen en schilderen al jaren samen. Maar ieder heeft z’n eigen ideaal en worsteling om dat te bereiken. Met olie- of acrylverf, of  in een ‘nat-in-nat’-techniek. Maar ook met houtskool en pastelkrijt.

Ze tekenen en schilderen alle vier met een gedeeld én een verschillend doel. Op zoek naar de essentie. Op zoek naar hun diepste motieven. Dat is wat deze vier kunstenaars misschien wel het meeste bindt: de worstelende zoektocht.

Carla Hinnen toont in de vitrines haar objecten in lood en keramiek, zoekend naar evenwicht en harmonie; naar innerlijke logica, gerealiseerd in ruimtelijke vorm.

Van 4 mei t/m 17 juni in het Raadhuis van Ravenstein (St. Luciastraat 2)