Expositie van Ger Driessen in de Garnizoenskerk van Ravenstein – Tekens voor beroering en veranderlijkheid

Van vr t/m zo 9, 10 en 11 maart exposeert  beeldend kunstenaar Ger Driessen haar bedrukte doeken op stof en papier, het oude ambachtelijke werken.

Tijdens de opening op vrijdagavond 9 maart om 19.30 uur zal de Nijmeegse dichter/performer Clem Bongers gedichten voordragen over Schoonheid en Verval. Iedereen is hierbij van harte welkom in de Garnizoenskerk van Ravenstein. De kerk is op expositiedagen open van 11 tot 17 uur en vrij toegankelijk.

Tekens voor beroering en veranderlijkheid

Na haar studie aan de Academie voor Beeldende Kunst Arnhem is Ger Driessen de grafische richting opgegaan en houdt zij zich vooral bezig met etsen en lithografie.

Driessen: ‘Door de eeuwen heen hebben mensen tekens achter gelaten van hun aanwezigheid. Ook in onze huidige gedigitaliseerde samenleving zijn overal tekens te zien. Denk aan alle graffiti. Het werk dat ik nu laat zien, gaat dan ook over tekens als symbolen voor beroering en veranderlijkheid. Bedrukte doeken op stof en papier. Mijn werk heeft niet echt een onderwerp, maar ik merk dat het vaak gaat over het heden, hoe dat gekleurd wordt door het verleden, wat geweest is.


Voor mijn grafiek probeer ik zoveel mogelijk de inkt van natuurlijke pigmenten te maken. Ik hou erg van aardse kleuren die je zelf kan maken. Voor deze tentoonstelling heb ik papier gebruikt dat gemaakt is van onder andere olifantenpoep. Dat klinkt wat vreemd, maar het is erg mooi en sterk papier. Voor het afdrukken van etsen gebruik ik vaak het Japanse hand geschepte papier, wat weer wat kostbaarder is’. Voor haar werk ontving Driessen drie keer een nominatie voor de BAS grafiekprijs en een keer voor de Pulchri grafiekprijs.
 

Het atelier van Driessen, dat zij deelt met andere kunstenaars, is de Grafische Werkplaats Cultuurspinnerij de Vasim in Nijmegen. Daar staan twee grote etspersen en twee lithopersen. Het is het oude ambachtelijke werken. Sinds enige tijd maken ze ook heliogravures, gom-en blauwdrukken.

Op de werkplaats wordt ook les gegeven in de grafische technieken en werken de kunstenaars mee aan schoolprojecten. Meer informatie op: www.gerdriessen.com

Te zien op vrijdag, zaterdag en zondag  9, 10, 11 maart van 11 tot 17 uur

Garnizoenskerk van Ravenstein (Servetstraat 1), vrij toegankelijk.