EXPOSITIE WOOSJE WASSER IN DE GARNIZOENSKERK TE RAVENSTEIN

WERKEN IN TEXTIEL. STALEN EN BOEKEN.

Woosje Wasser werkt al een leven lang met textiel.

Haar werk gaat dan ook altijd over textiel, textiel als expressiemiddel en metafoor voor het leven in al zijn facetten.

Begonnen met geappliqueerde wandkleden in groot en klein formaat koos ze uiteindelijk voor kunstenaarsboeken als favoriete vorm om zo het materiaal het best tot zijn recht te kunnen laten komen.

Stalenboeken in allerlei vormen en formaten, verschillend van inhoud en bewerking die de diversiteit en de talloze mogelijkheden van het materiaal tonen. De boekvorm biedt immers bij uitstek de kans niet alleen de voorkant te laten zien, maar juist ook de even interessante achterzijde een gelijkwaardige rol te laten spelen.

Merklappen, herbaria, agenda’s, gedichten, dodenboeken, reisimpressies of flarden dagboek, steeds krijgen herinneringen en reflecties vorm met staaltjes stof, borduurdraden, verf en stiksels. Veel van de gebruikte stoffen zijn restanten afkomstig uit de oude Brabantse textielindustrie, zoals de Vlisco uit Helmond.

Woosje Wasser woont en werkt op de Tiengeboden in de Ooijpolder. Haar inmiddels zeer omvangrijke verzameling textiele kunstenaarsboeken is te zien op haar blog woosjewasser.blogspot.com

Vrijdag, zaterdag en zondag 25 t/m 27 oktober 11 – 17 uur

Vrijdag en zaterdag 1 en 2 november 11 – 17 uur

Garnizoenskerk Ravenstein (Servetstraat 1)