‘FLOWERPOWER’ expositie schilderijen Bernadette Leijdekkers

za/zo 21/22 en za/zo 28/29 april in de Garnizoenskerk van Ravenstein.

Ter  gelegenheid van deze expositie heeft Bernadette Leijdekkers zich gestort in de bloemenwereld. Grote kleurige bloemschilderijen  met de belofte van de lente en de explosieve warmte van de zomer. Al schilderend vormt zich een beeld – laag over laag – vorm over vorm. Uitgangspunt is de bestaande realiteit, haar bloemenwereld. Dit alles resulteert in sprankelende kleurrijke schilderijen, met hier en daar herkenbare natuurelementen. Een geabstraheerde vervorming van de realiteit. Haar werk geeft het gevoel dat de werkelijkheid komt en weer gaat. De beweging van groei is voelbaar in de fijne, schrijvende en gevoelige lijn en het contrast in vlak en kleur.

Haar schilderijen zijn expressief, levenslustig en hebben een sterk emotionele lading. Wat haar inspireert is het leven zelf, bloemen, de mens, ontmoetingen, de dieren, dans, Jazzmuziek en beweging. Bernadette gaat in haar werk op avontuur en maakt dankbaar gebruik  van toevallig ontstane invallen. Abstractie en figuratie wisselen elkaar af waarin vaak menselijke gestaltes of bloemen veranderen in suggesties van beweging.

Bernadette Leijdekkers woont en werkt in de Betuwe. In de loop der jaren heeft zij vele elementen van het vak beeldende kunst onderzocht en een geheel eigen stijl ontwikkeld. Zij schildert graag op groot formaat en gebruikt acrylverf, omdat deze verfsoort perfect aansluit bij haar manier van werken. Zij exposeert regelmatig met veel succes. Haar werk bevindt zich in handen van bedrijven, overheden en particulieren in binnen- en buitenland.