Juul & Pepijn Barnard

Illustraties

De Ravensteinse broers Juul & Pepijn Barnard exposeren hun werk in de Garnizoenskerk.

Pepijn Barnard
Pepijn Barnard zag het levenslicht in 1972. Hij studeerde “illustratie” aan de Hogeschool voor de Kunsten in ’s Hertogenbosch. Halverwege de opleiding stapte hij over naar Kunstacademie Minerva in Groningen, waar hij afstudeerde in 1998.
Hij werkte een aantal jaren freelance als illustrator in Groningen.
In 2006 trad hij in dienst bij NRC Handelsblad en Nrc.next als infographicredacteur.
Voor de Studio van NRC maakt hij infographics, kaarten, illustraties en animaties voor zowel drukwerk als digitale media.
Sinds een half jaar is hij de coordinator van deze afdeling. Naast zijn werk voor NRC maakt hij ook illustraties en infographics voor andere klanten.
Enkele van deze klanten zijn: New Scientist, Mediahuis, Quest, Noordhoff, Metaaljournaal, Albert Heijn en Deltares.
Hij woont met vrouw en twee kinderen in Amsterdam.

Juul Barnard
‘De Nederlandse ontwerper Juul Barnard (15/11/1976) geboren te Oss, groeide op aan de Nieuwstraat in Ravenstein. Met een passie voor tekenen vervolgde hij zijn weg via het Lindenholt College naar de Kunstacademie Minerva in Groningen. Tijdens deze studie werd het duidelijk dat de tweede dimensie niet afdoende bleek voor zijn creativiteit. Een tweede studie in Rotterdam was het gevolg. Daar studeerde hij af als Interieur Architect aan de Willem de Kooning Academie. Sindsdien heeft Juul Barnard voor verschillende ontwerpers gewerkt aan het realiseren van projecten, variërend van maquettes tot meubelontwerpen. Hij werkt graag samen met andere ontwerpers, mixt verschillende disciplines, bouwt en construeert met allerlei materialen. In de loop van de tijd ontwikkelde hij zijn eigen duidelijke signatuur door middel van humoristische concepten, gevisualiseerd door zijn handgetekende illustraties, resulterend in autonome en monumentale ontwerpen.’