LOVELY LONELINESS

illustraties van beeldmaker Judith Montens

Judith Montens ging naar de Academie Beeldende Kunsten in Maastricht (afdeling Publiciteit) en studeerde daarna af aan de Gerrit Rietveld Academie (afdeling Design). Daarna volgden echte banen, halve banen en bijbanen. Nu doet ze weer wat ze het liefste doet: beelden maken.
Terugkerende thema’s in haar werk zijn eenzaamheid, de apathische werkelijkheid en de mens die oneerlijk is naar zichzelf.

“De wereld staat bol van apathie, gespeelde sympathie, de gekheid en de machteloosheid, onze eenzaamheid en ons verlangen. Steeds meer raken we bevangen in een kooi vol verwachtingen. Het voldoen aan het perfecte plaatje.”

Als beeldmaker probeert Judith uit te vergroten wat we verborgen achter de schone schijn steeds minder zien. Dit doet ze met lino prints, monoprints en gouache illustraties van een vergeten man, het verloren kind. Vrouwen die wachten op iets, of balanceren met alles en zichzelf, liggend op stenen of poserend, in onbestaande landschappen op zoek naar lovely loneliness.

De opening van de expositie vindt plaats op 19 mei om 16.00 uur. Jeroen van Wijk spreekt! Jeroen is dichter en schrijver, recenseert voor Literair Nederland en is lid van het Leidse kunstenaarscollectief ROEM. In zijn poëzie verwerkt hij actuele gebeurtenissen en hedendaagse onderwerpen om deze bespreekbaar te maken en tot nieuwe inzichten te komen. Iedereen is van harte welkom!