‘NIEUWE STREKEN’ expositie Kunstenaarsgroep ‘Bleu et Vert’

Van 8 september t/m 28 oktober exposeren tien kunstenaars van ‘Bleu et Vert’ hun werk onder de noemer NIEUWE STREKEN in het Raadhuis van Ravenstein. De schilderijen en objecten zijn zeer uiteenlopend van stijl, techniek en onderwerp. Iedere deelnemer werkt op geheel eigen wijze en vanuit verschillende inspiratiebronnen.

De feestelijke opening vindt plaats op zaterdag 15 september om 15.30 uur.

Het Raadhuis is vrij toegankelijk en is in september open van dinsdag t/m zaterdag van 10 tot 16.30 uur en in oktober alleen op zaterdag en zondag van 12-16 uur.

Deelnemende kunstenaars zijn: Annemarie Augustijn, Emilie Lindenbergh, Gerard Akerboom, Gerrit van Meurs, Irma Krabbendam, Janni Hagoort, Marlies Galama, Nicole Penterman, Tanja Algra en Wouter Julien van den Haak.

Sinds 2000 komt in het atelier van ‘Bleu et Vert’ te Wamel de kunstenaarsgroep zeven maal per jaar bij elkaar om elkaars werk te beschouwen. De organisatie en begeleiding van deze bijeenkomsten is in handen van Gerrit van Meurs, beeldend kunstenaar en docent tekenen-schilderen, die ook aan de expositie meedoet. Tijdens het samenkomen in een inspirerende omgeving tonen de deelnemers nieuw werk, stellen elkaar vragen, stimuleren elkaar en geven advies. Mooi om te zien is dat de leden van de groep, die elkaar al lang kennen en volgen, hun eigenheid hebben bewaard en een aparte ontwikkeling hebben doorgemaakt. Soms is er een wisseling in de groep, maar een grote kern is elkaar al vele jaren trouw gebleven. Na bijna 20 jaar van intensief samenwerken, zich ontwikkelen als kunstenaar en ook het delen van elkaars persoonlijke leven, is het weer eens tijd om naar buiten te treden als groep, in een expositie.

Het atelier ‘Bleu et Vert’ van Gerrit van Meurs ligt in Wamel  aan de Waaldijk, in het land van Maas en Waal. Behalve kunstzinnige cursussen biedt ‘Bleu et Vert’ ook creatieve vakanties aan, zowel in Nederland als in Frankrijk. Voor meer informatie zie www.bleuetvert.com.