Walking in this World

Anneke van Lee werkt abstract en intuïtief. Geïnspireerd door de natuur, de kunst van de kalligrafie, esthetiek, filosofie en poëzie. Potlood, papier en inkt zijn haar favoriete materialen maar ze schroomt niet daarvan af te wijken. Anneke werkt twee- en steeds vaker driedimensionaal. Ze wil je verleiden tot een moment van stilte en reflectie.

IK ZIE JE
“Ik heb je gevoeld, geroken en gehoord,
we hebben gespeeld, zijn gebroken, weer geheeld en nu gedeeld.”

“Al jaren maak ik dagelijks een wandeling maar de afgelopen drie jaar ben ik ook dagelijks met mijn iphone een beeld gaan vastleggen wat mij raakt, wat me aankijkt of waar ik naar toe getrokken wordt. Het is inmiddels een onweerstaanbaar ritueel geworden dat volledige aandacht aanmoedigt en ontwikkelt om te luisteren, te kijken, te voelen, te ruiken en te proeven.
Uit dit dagelijkse ritueel zijn diverse werken ontstaan, waaronder inkttekeningen, mixed-media op doek en hout, foto’s en een aantal haiku’s. Voor de expositie Walking in this World heb Ik een passende selectie gemaakt.”

Daarnaast is de kunstbundel ‘Ik Ben Jou Ook’ te zien (co-creatie van Anneke van Lee en Ellen te Brake, uitgebracht in mei 2021).
Aan de hand van universele gedichten en illustraties word je meegenomen op een ontdekkingsreis naar binnen. Een avontuur dat de transformatie in zich draagt van angst naar liefde.  

The Holiday Band (Hans Kok dwarsfluit, Hein Zoete gitaar en zang, André Kok viool) luiden op 24 april de officiële opening van de expo in om 15:00 uur. En ze sluiten de expo ook weer af op 5 mei om plusminus 14:00 en 16:00 uur. Het trio speelt al zo’n 35 jaar samen en ze hebben erg veel ervaring opgedaan op hun reizen door heel Europa. Ze treden op campings, in restaurants, kastelen en zo meer op. In elk land doen ze nieuwe ervaringen op en maken ze kennis met muzieksoorten en liederen van lokale muzikanten, die ook vaak meespelen. 5 mei is een dag met een bijzondere lading…….. we vieren dan onze VRIJHEID!
Iedereen is van harte welkom…..