Concert Chamber Ensemble Kyiv

Het Chamber Ensemble Kyiv, ontstaan onder de koepel van het Nationaal Huis van Orgel en Kamermuziek van Oekraïne, is een van de meest gerenommeerde ensembles van het land. Gevormd in 1989, wonnen zij diverse prijzen op internationale kamermuziekconcoursen.
27 december 2022 heeft het ensemble een indrukwekkend benefietconcert verzorgd in de Garnizoenskerk Ravenstein. Er is onder andere werk van diverse Oekraïense componisten vertolkt.

Programma

 1. Antonio Vivaldi: sonata voor viool-duo en piano
 2. V. Silvestrov: twee serenades voor viool solo
 3. G.P.Telemann: duo voor twee violen
 4. Heinrich Ignaz Biber: Passacaglia voor viool solo
 5. Béla Bartók: drie duo’s voor twee violen
 6. Mykola Lysenko: ‘Elegia’ voor piano solo
 7. Maksim Berezovsky: sonata voor viool en piano in C Groot
 8. Reinhold Glieré: twee duetten voor twee violen
 9. Johannes Brahms: scherzo voor viool en piano
 10. Myroslav Skoryk: ‘Melody’ voor viool en piano
 11. Ihor Pokland: de betoverde viool

De opbrengst van dit optreden komt geheel ten goede aan de musici die zich in moeilijke omstandigheden blijven inzetten voor het uitdragen van hoop, troost en de Oekraïense cultuur. Het ensemble is een winteractie voor Oekraïne gestart. Wil je deze actie nog extra steunen? Je bijdrage wordt zeer op prijs gesteld:

Winteractie voor Oekraïne | hartvoorkinderen.nl

Mykhailo Bylich is op 8-jarige leeftijd begonnen met het vioolspel en heeft al vroeg diverse prijzen gewonnen zoals het Nationale Concours in Poltava en  het Internationale Concours van Vorzel. Na zijn afstuderen bij het National Music Academy of Ukraine trad hij in dienst bij het National Organ and Chamber Music Hall of Ukraine.   Mykhailo is naast violist van het Chamber Ensemble Kyiv ook werkzaam in het ensemble Kyiv Soloists en geeft met beide ensembles concerten in binnen-  en buitenland.

Andriy Vasin studeerde aan het National Music Academy bij Prof. Borys Archimovich en sinds 2008 lid van het Chamber Ensemble Kyiv.   Andriy is prijswinnaar van het Horowitz International Piano Competition (Kiev, 2005). Naast zijn solo- en kamermuziek optredens is hij benoemd tot professor aan de pianofaculteit aan het National Music Academy P.Tchaikovsky in Kyiv. Met het Chamber Ensemble Kyiv treedt hij internationaal op.

Galyna Bylich, violiste in het Nationaal Symfonisch Orkest van Oekraïne, is voor deze voorstelling uitgenodigd door het Chamber Ensemble Kyiv.
Galyna Bilych begon op 6-jarige leeftijd met het vioolspel en studeerde aan het Nationaal Academy P. Tchaikovsky. Zij werkte met haar orkest aan vele opnames mee en gaf in het binnen- en buitenland concerten. Het orkest speelt zowel klassiek symfonisch repertoire als ook moderne werken van hedendaagse Oekraïense componisten.

De violist Alexej Pevzner is voor deze voorstelling uitgenodigd door het Chamber Ensemble Kyiv.
Hij voltooide zijn vioolopleiding aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Daarna studeerde hij orkestdirectie aan het Conservatorium van Maastricht. Sinds 1994 is Alexej Pevzner werkzaam bij Phion, voorheen Het Gelders Orkest, eerst in de functie van plaatsvervangend aanvoerder 2e violen, later als 2e concertmeester. Daarnaast treedt hij regelmatig op met diverse ensembles, zowel in de rol van violist als van dirigent.