Het Euregio Jeugdorkest heeft onze steun hard nodig!

Het Euregio Jeugdorkest (EJO), opgericht in 1985, is een ruim 90-koppig symfonieorkest dat getalenteerde jongeren uit Vlaamse en Nederlandse muziekacademies en conservatoria de kans biedt om in orkestverband te musiceren en podiumervaring op te doen. De jongste muzikant is twaalf jaar, de oudste vierentwintig. De jongste leden spelen mee voor ze naar het conservatorium of de muziekacademie gaan. De oudsten worden opgeleid om in de grotere orkesten te musiceren. Daarmee is het Euregio Jeugdorkest een kweekvijver voor bijvoorbeeld het Metropole Orkest, het Kamerat Philhamonie Zuid-Nederland en andere professionele orkesten in binnen- en buitenland.

Dankzij sponsoren kan het Euregio Jeugdorkest een podium bieden aan jonge musici. Draag je het Euregio Jeugdorkest en de doelstelling ook een warm hart toe? Speelt je zoon, dochter of kleinkind in het orkest? Of heb je misschien zelf wel in het EJO gespeeld en wil je het EJO blijven volgen en steunen in haar ontwikkeling? Word dan sponsor of donateur!

Onder andere door het wegvallen van subsidie is het voortbestaan van het orkest onzeker geworden. Alle steun is daarom meer dan welkom.
Sinds december 2022 loopt de actie STEUN ONS. Met een maandelijkse overschrijving van een klein bedrag (€ 2,85) kan je al meehelpen aan het voortbestaan van het orkest.

Rekeningnummer NL: NL03 ABNA 0473 1078 21