OPENING POËZIE IN BEELD RAVENSTEIN MET SHOLEH REZAZADEH

In de tuin van stadsmolen De Nijverheid in Ravenstein komt zondag 9 juni 2024 Sholeh Rezazadeh op bezoek. De Iraans-Nederlandse schrijver is de hoofdgast tijdens de opening van “Poëzie in beeld Ravenstein” 2024. Het optreden van Sholeh Rezazadeh is onderdeel van de literaire lezingenreeks “Tussen de Regels” en vindt plaats in samenwerking met de Noord Oost Brabantse Bibliotheken. Daarnaast worden gedichten voorgedragen door leerlingen van basisschool ’t Ravelijn en is er live muziek van Troubadour Rop. Dit alles onder het genot van een versnapering en natuurlijk het heerlijke bier van Stadsbrouwerij Wilskracht. Iedereen is van harte welkom op 9 juni 2024 van 14.00 uur tot +- 16.30 uur, Molensingel 6 Ravenstein.
Het programma begint om 14.30 uur. De entree is gratis. Na de opening is het mogelijk om “Poëzie in beeld Ravenstein” te bewonderen. Bij slecht weer is de activiteit binnen.

Sholeh Rezazadeh (1989) is dichter en schrijver. In een vorig leven in Iran was ze arts. Schrijven vond haar omgeving verspilling van haar intelligentie. Nadat ze in 2015 voor de liefde naar Nederland kwam, besloot ze zich toch op haar passie voor schrijven te richten. Inmiddels heeft ze twee boeken geschreven die lovend zijn ontvangen en worden geroemd om hun poëtische stijl. Voor haar poëzie ontving ze in 2019 de El Hizjra-Literatuurprijs, een literaire prijs voor Arabische Nederlanders. Sholeh wordt geïnterviewd door oud-docent Nederlands Marcel Bouwman.

Poëzie in Beeld Ravenstein is een bijzonder inspirerende expositie in de openbare ruimte. Verwondering, ontroering, humor, diepgang; je vindt het er allemaal. 26 kleurrijk geïllustreerde gedichten sieren 2 jaar lang het historische centrum en de grachten van Ravenstein.

Meer informatie over Poëzie in Beeld Ravenstein vind je hier

foto: Frank Ruiter