Poëzie in beeld

De 21e jaargang van de Ravensteinse poëzieroute is volledig vernieuwd: een verfrissende collectie toegankelijke poëzie voor jong en oud is in deze nieuwe wandelroute verrassend gecombineerd met kleurrijke beelden!

We hebben maar liefst 25 prachtige, grappige, serieuze, liefdevolle en rebelse gedichten, allemaal schitterend geïllustreerd, op mooie, grote, nieuwe borden langs de route geplaatst.  

Vanaf het station voert de nieuwe route langs en door het schilderachtige Ravenstein, de Maasdijk en via de Zwarteweg en Soeterbeeck weer terug naar het station. Heb je zin in een kleinere wandeling? Dat kan ook, want de route is opgeknipt in delen.

Onze speciale dank gaat uit naar Katinka Waelbers en Geertje Hoogenboom voor hun grote bijdrage. 

De illustraties zijn gemaakt door lokale kunstenaars en kinderen van groep 5/6 van basisschool ’t Ravelijn. De gedichten zijn in de klas besproken en Ingrid Friesen – illustrator uit Oss – heeft de kinderen geholpen bij het illustreren.

De officiële opening van de poëzieroute is zondag 11 juli 2021 in de Garnizoenskerk Ravenstein van 12.00 tot plusminus 13.00 uur.
Onder andere dichter/schrijver Erik van Os verzorgt een optreden.
Aansluitend kunnen bezoekers gezamenlijk (een deel van) de route lopen. 

Gedrukte routekaarten zijn verkrijgbaar bij Pleur, Keurvorst en het Veerhuis.
Klik hier voor een downloable versie.