Ravensteinse Poëzieroutes wandelen of fietsen

De routekaarten bij de Ravensteinse Poëzieroutes zijn te koop bij het Toeristisch Informatiecentrum Ravenstein en bij de VVV in Oss.

Er is een boekje met twee poëzie wandelroutes door en rondom het stadje Ravenstein. En er is een routekaart voor de poëzie fietsroute van 45 km, die voert door alle 11 kernen van de voormalige gemeente Ravenstein. Langs de routes vindt u borden met gedichten bij een thema.

Wandelen langs stad en land, onder het thema OUD

In april 2019 is de poëzie wandelroute vernieuwd: aan de bekende stadswandeling is een tweede landroute buiten de gracht toegevoegd. De gedichten rondom het thema OUD zijn geschreven door leden van het Poëziepodium Oss poeziepodiumoss.nl en leden van het Ravensteinse Kunst- en Ambachtsgilde  kunst-en-ambachtsgilde-ravenstein.nl

Fietsen door 12 kernen, onder het thema Moedertaol

De poëzie fietsroute 2018-2019 is nog tot voorjaar 2020 te verkrijgen. Deze 45 km lange fietsroute voert door alle 11 kernen van de voormalige gemeente Ravenstein en langs 11 gedichten in Ravensteins dialect, onder de titel Moedertoal. In het voorjaar van 2020 zal de poëzie fietsroute worden vernieuwd.