Vogelvrij

Dit voorjaar organiseren wij in samenwerking met de Bibliotheek Oss, IVN natuureducatie en het Brabants Landschap, een drieluik over vogels met de titel “Vogelvrij” als ultiem symbool van vrijheid.

Donderdag 6 april, (aanvang 20.00 uur tot plusminus 21.30 uur) Bibliotheek van Ravenstein.
Lezing door Marco Rennes van het Brabants Landschap met als titel “Boerenlandvogels in en rondom Ravenstein” . De toegang is gratis voor alle bezoekers. Graag wel even aanmelden bij de bibliotheek Oss via deze link.

Maandag 10 april (2de Paasdag van 9.00 uur tot plusminus 11.00 uur) “vogel” wandeling van circa 5 kilometer door het mooie natuurgebied bij Keent.
Deelnemers om 9.00 uur verzamelen bij Informatiecentrum Keent, Zuijdenhoutstraat 2, 5371 RB Keent. De wandeling  wordt geleid en begeleid door IVN.
Ook deze activiteit is gratis voor alle deelnemers.

Zondag 16 april (in de Garnizoenskerk aanvang 15.30 uur) een “vogelvrij” literair evenement (toegang 10 Euro):

Nicolien Mizee (misschien ken je haar van Nicolien Mizee’s Vogelboek) vertelt over haar schrijverschap. Ze is schrijver, schrijfdocent en natuurliefhebber. Ze heeft inmiddels een omvangrijk oeuvre op haar naam staan, en won onder andere de Henriette Roland-Holst prijs voor de bundels De kennismakingFaxen aan Ger en De porseleinkast – Faxen aan Ger. Ze wordt geïnterviewd door Marcel Bouwman (docent Maasland college).
+
Dichter en tekenaar Bas Geeraets draagt gedichten voor en exposeert tekeningen.
Bas verkeert in de greep van vogels. Die tekent hij bij voorkeur nauwkeurig, met pen en inkt, op geduldig papier. Zijn gedichten sluiten daar soms direct bij aan, bevatten ook wel eens losse verwijzingen of lijken helemaal niet over vogels te gaan. Dat maakt niet uit, want ze zijn goed!
+
De getalenteerde sopraan Noa van den Berg zingt voor ons, begeleid op piano door Gerard Bierman.