Jubileumconcert

Stichting cultuur Ravenstein viert haar 40-jarig jubileum

Het jubileumconcert op 25 februari belooft een bijzondere gebeurtenis te worden. De wereldpremière van de compositie die de gerenommeerde, Ravensteinse componist Max van Platen speciaal ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum voor onze Stichting schreef staat onder andere op het programma. Componist en musici zijn al druk aan het reperteren 😊

Het Otilka quartet met Iris van Nuland, en met medewerking van Noa van den Berg, brengen een gevarieerd programma met werken van onder andere Osvaldo Golijov,  Maurice Ravel en Johannes Brahms. Het concert wordt twee maal uitgevoerd. De matinee om 15.30 uur is uitverkocht. Het toegevoegde avondoptreden start om 20.00 uur.

Tijdens de uitvoering kunnen de concertbezoekers hun ogen laten dwalen over de bijzondere maritieme  diorama’s van kunstenaar Erik Smit.
Als je die diorama’s nog eens in alle rust wil bekijken kan dat ook nog na het concert op 29 februari en 1, en 2 maart ….
Maritieme Diorama’s – Stichting Cultuur Ravenstein (cultuur-ravenstein.nl)

Wil je bij alle concerten zeker zijn van een kaartje? Tot 15 februari bieden wij een abonnement aan tegen een gereduceerd tarief: omdat we 40 jaar bestaan geldt een feestelijke prijs van 40 euro! Je betaalt dan slechts 10,00 euro per concert in plaats van 12,50 euro.

Klik hier voor meer info over het abonnement:
Jubileumactie 2024 – Stichting Cultuur Ravenstein (cultuur-ravenstein.nl)

Met dit concert start ons jubileumjaar, zie ons jaarprogramma 2024.

Max van Platen

Het Otilka kwartet

Noa van den Berg

De 20-jarige sopraan Noa van den Berg studeert aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle bij Claudia Patacca.

Noa komt uit een muzikale familie en ontdekte al snel haar passie voor zingen. Ze gaf diverse concerten in de Grootte Sociëteit in Zwolle en de Garnizoenskerk in Ravenstein met liederen en aria’s van onder meer Händel, Schubert, Mozart, Verdi, Bernstein en Gilbert & Sullivan met pianist en ArtEZ docent Wouter Munsterman. In december 2019 soleerde Noa tijdens het kerstconcert “The good King” van het Soester Kamerkoor “Tourdion” o.l.v. Astrid Krause.

In mei 2021 zong Noa tijdens “Opera aan Zee” in Noordwijk in de ArtEZ productie “Voyage a Paris” liederen van Francis Poulenc in een regie van Elsina Jansen, en het concert Mozart & Da Ponte in de Reulandzaal in Zwolle met pianist en ArtEZ docent Steven Faber.